Δελτίο Τύπου για Απονομή Βραβείων του Φοιτητικού Διαγωνισμού E-nnovation 2014

Published by ennovation on

ennovation2014

 

Απονομή Βραβείων του Φοιτητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Ennovation 2014 με πολλά βραβεία και χορηγίες για τους νικητές

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Eurobank, διοργάνωσαν την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του eggentergrowgo, εκδήλωση βράβευσης των νικητών του Ennovation 2014, του 7ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας στο Ηλεκτρονικό Επιχειρείν. Αυτή τη χρονιά, η εκδήλωση φιλοξένησε ειδικό σεμινάριο με θέμα Ευκαιρίες Χρηματοδότησης με την συμμετοχή εκπροσώπων οργανισμών που υποστηρίζουν την καινοτομία και τη χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων ψηφιακής καινοτομίας στην Ελλάδα, όπως η Ατλαντίς Συμβουλευτική, η Odyssey Venture Partners, το Openfund και το ΕΚΤ.

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 339 φοιτητές, σε 90 ομάδες από 35 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 μηνών οργανώθηκαν ειδικά μαθήματα, σεμινάρια και workshops σε 8 ΑΕΙ στην Ελλάδα και την Κύπρο για να βοηθηθούν οι συμμετέχοντες. Στον τελικό έφθασαν 20 ομάδες και στις 28 Νοεμβρίου δόθηκαν τα βραβεία στις ομάδες που διακρίθηκαν. Μεταξύ άλλων στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό και απένειμαν τα αντίστοιχα βραβεία ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος, Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Καθηγ. Ιωάννης Βλαχάβας, Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών και Τεχνολογίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, η Αν. Καθ. Αγγελική Κοκκινάκη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Γιάννης Σύρρος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΠΕ και ο Γιώργος Καμέτας, Επικεφαλής Business Banking στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Πελατών Λιανικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος. και ο κος Σταύρος Ιωάννου, Ανώτατος Γενικός Διευθυντής και Group COO του Ομίλου Eurobank.

«Το ότι ο διαγωνισμός αυτός γίνεται στο κτήριο του egg δεν είναι τυχαίο», είπε ο κ. Ιωάννου. «Ανοίγουμε πάντα καινούργιους δρόμους, δημιουργούμε πρότυπα τόσο στην καθαρά επιχειρηματική λειτουργία μας, όσο και στην κοινωνική μας παρέμβαση στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην υποστήριξη των νέων… Για την στήριξη της καινοτομίας, η Eurobank δεσμεύει ποσό 10 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότησή της, με έμφαση στην ανάπτυξη νεοφυών επιχειρήσεων που θα αναδειχθούν μέσα από τα πρωτοπόρα προγράμματά της «Η Ελλάδα Καινοτομεί!», σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και το «egg», σε συνεργασία με το Corallia», πρόσθεσε ο κ. Ιωάννου.

ennovation2014_event_2

Μετά από δύο γύρους αξιολογήσεων, στον τελικό προκρίθηκαν 20 ομάδες (αποτελούμενες από 63 φοιτητές προερχόμενοι από 15 διαφορετικά Πανεπιστημιακά Ιδρύματα) και παρουσίασαν τα businessplans σε 9μελή επιτροπή ειδικών. Τα φετινά βραβεία απονεμήθηκαν στις παρακάτω ομάδες:

  • 1ο βραβείο – Βραβείο “Καινοτομίας”: Ομάδα TomoTECH Studio

To TomoTECH Studio αποτελεί ένα υψηλής ποιότητας λογισμικό για την επεξεργασία τριών διαφορετικών εξετάσεων μαγνητικής τομογραφίας (DTI, FMRI και Perfusion Scan). Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έγκειται στον αλγόριθμο που χρησιμοποιείται για την τρισδιάστατη χαρτογράφηση των νευρικών ινών στην περίπτωση του DTI. Το πλεονέκτημα αυτό μεταφράζεται σε πιο έγκυρη και έγκαιρη διάγνωση σοβαρών χρόνιων παθήσεων.
Ζωή Γιαβρή, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πάρης Ζιώγκας, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Δημήτριος Πίχλιαβας, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Κωνσταντίνος Αμεράνης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Παναγιώτης Γεωργακόπουλος, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Δημήτριος Ροζάκης, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

  • 2ο βραβείο – Βραβείο “Αειφορίας και Βιωσιμότητας”: Ομάδα Ladybug

Το LADYBUG είναι ένα σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης ενέργειας για τον οικιακό χρήστη που του επιτρέπει να διαχειριστεί την κατανάλωση ενέργειας της οικίας. Μια απλή, cross-platform λύση που στόχο έχει να καλύψει τις ανάγκες παρακολούθησης ενεργειακής κατανάλωσης. Επιπροσθέτως της ενεργειακής παρακολούθησης, το LADYBUG επιτρέπει στον χρήστη να εκτελέσει αυτοματοποιημένες εργασίες όπως να ανοίγει / κλείνει συσκευές που συνδέονται σε μια LEAF έξυπνη πρίζα και είναι καταχωρημένες στον χρήστη.
Pooya Charmarai, University of Nicosia
Seyed Hessan Adnani Hosseini, University of Nicosia
Gregoris Vishnumolakala, University of Nicosia

  • 3ο βραβείο – “Ηλεκτρονικού Επιχειρείν”: Ομάδα ComboClick

Η ComboClick παρέχει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στον χώρο των συστημάτων υποδείξεων (e-shop recommenders). Τα δύο βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της πλατφόρμας ComboClick έναντι του ανταγωνισμού εστιάζονται τόσο στην δυνατότητα λειτουργίας της σε κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα –ανεξαρτήτως μεγέθους και υλικοτεχνικής υποδομής (platform agnostic) , όσο και στην βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων, βάσει του αλγόριθμου που έχει αναπτυχθεί. Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα ComboClick αναλύει τα δεδομένα ενός ηλεκτρονικού καταστήματος (το clickstream του εκάστοτε χρήστη και την προϊοντική γκάμα του e-shop) και προτείνει-υποδεικνύει στον εκάστοτε επισκέπτη τα προϊόντα που έχουν την μεγαλύτερη πιθανότητα επίτευξης τελικής πώλησης.
Σπύρίδων Σαφράς, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Φωτεινή Ταλιάνη, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

  • 4ο βραβείο – “Ποιότητα Ζωής”: Ομάδα Navideck

Το Navideck είναι ένα λογισμικό συνοδηγός με τον στόχο να ελαχιστοποιήσει δευτερογενείς αποσπάσεις προσοχής που έρχονται σαν αποτέλεσμα της χρήσης του κινητού τηλεφώνου. Ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιήσει το Navideck με την φωνή του και έξυπνες κινήσεις αφής που δεν απαιτούν από τον οδηγό να βλέπει την διεπαφή. Το Navideck επιτρέπει στον οδηγό να κρατάει την προσοχή του στην οδήγηση.
Φώτης Δημανίδης, Aριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Μόδεστος Καφφές, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

  • 5ο Βραβείο: Ομάδα Petsurfing

Η βασική ιδέα του project είναι: “Φιλοξενία για τους μικρούς μας φίλους από ανθρώπους που έχουν και αγαπάνε τα κατοικίδια”. Βασικό στόχο έχει να προσφέρει ποιοτικές ανταλλακτικές υπηρεσίες φιλοξενίας κατοικίδιων, δωρεάν για όσους χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες ανταλλακτικά και με χαμηλό κόστος για όσους δεν επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες φιλοξενίας σε κατοικίδια. Αντίστοιχα ένας χρήστης θα αμείβεται όταν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του μη ανταλλακτικά. Τέλος η πλατφόρμα θα προσφέρει και διάφορες άλλες υπηρεσίες δωρεάν, όπως αγγελίες και ανακοινώσεις σχετικές με κατοικίδια.
Ζωή Παπαρίζου, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας
Σωτήριος-Νικόλαος Κανάρης, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας
Ιeva Tauraite, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας

ennovation2014_event_3

 

Tα βραβεία που δόθηκαν στις νικήτριες ομάδες περιλαμβάνουν χρηματικά έπαθλα:

και άλλες παροχές, όπως:

  • Βραβείο NBG Business Seeds, που περιλαμβάνει πρόκριση απευθείας στη 2η φάση του διαγωνισμού “i-bank Innovation & Technology», συνοδευόμενη από ένα ipad (στις ομάδες Tomotech και Comboclick)
  • Υπηρεσίες εκπαίδευσης και υποστήριξης από το Κέντρο Καινοτομίας κι Επιχειρηματικόατητας ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών προς τις 20 ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό του διαγωνισμού
  • Δύο υποτροφίες φοίτησης αξίας 24.000€ στο International MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην κατεύθυνση Καινοτομία κι Eπιχειρηματικότητα
  • Τρεις υποτροφίες αξίας μέχρι και 36.000€ για μεταπτυχιακές σπουδές σε μία από τις τρεις σχολές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Στο Γ’ Μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ειδικό bootcamp επιχειρηματικότητας για να υποστηριχθούν σε τεχνικό και οργανωτικό επίπεδο οι ομάδες που προκρίθηκαν στον τελικό του διαγωνισμού, το οποίο διοργάνωσε το Κέντρο Καινοτομίας κι Επιχειρηματικότητας ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (http://acein.aueb.gr).

Ο φετινός διαγωνισμός υποστηρίχθηκε από το ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος), τον ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμο Εταιριών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος) και τη MICROSOFT. Τη διοργάνωση του διαγωνισμού συντόνισαν από κοινού το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (School of Science and Technology), το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας (Business School), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Οι δύο επιστημονικοί υπεύθυνοι του διαγωνισμού Καθ. Γ. Δουκίδης και Αν. Καθ. Κ. Πραματάρη από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ανακοίνωσαν την έναρξη του 8ου Φοιτητικού Διαγωνισμού Ennovation 2015. Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό: www.eltrun.gr, www.ennovation.eu.

Με εκτίμηση,

Η οργανωτική επιτροπή Εnnovation 2014

Categories: News