Μεγάλη επιτυχία του 9ου Διαγωνισμού Ψηφιακής Καινοτομίας και Νέας Επιχειρηματικότητας με πάνω από 300 συμμετοχές από 41 Πανεπιστήμια.

Published by ennovation on

Ολοκληρώθηκε η δεύτερη φάση του διεθνούς φοιτητικού διαγωνισμού ψηφιακής καινοτομίας και νέας επιχειρηματικότητας “Ennovation 2016”, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και στο ηλεκτρονικό επιχειρείν, που διοργανώνεται τα τελευταία εννέα χρόνια από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με την επιστημονική ευθύνη των Καθ. Γ. Δουκίδη και Αν. Καθ. Κ. Πραματάρη με την υποστήριξη άλλων δεκαέξι πανεπιστημίων ανά την Ελλάδα και την Κύπρο.

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 111 ομάδες (308 νέοι ερευνητές/φοιτητές/επιστήμονες από 41 ΑΕΙ/ΤΕΙ της Ελλάδος/Κύπρου και του εξωτερικού) με καινοτόμες προτάσεις-επιχειρηματικές ιδέες. Από αυτές 24 ομάδες κατάφεραν να προκριθούν στο Τελικό του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου 2016. Οι περισσότερες ομάδες έχουν ήδη υλοποιημένα καινοτόμα prototypes και ενεργή δράση στην αγορά γεγονός που καθιστά τη συμμετοχή τους ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε τρεις φάσεις ενημέρωσης, αξιολόγησης και υποστήριξης και έχει σκοπό να δώσει τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να αναπτύξουν τις ικανότητες σχεδίασης καινοτόμων προϊόντων/ υπηρεσιών και επιχειρηματικών μοντέλων στο χώρο της τεχνολογίας και να βοηθηθούν στην ανάπτυξη νέων ψηφιακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Οι ομάδες που θα διακριθούν στον τελικό θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση αρχές Δεκεμβρίου 2016. Η φετινή διοργάνωση κατάφερε να προσελκύσει σημαντικά χρηματικά βραβεία και χορηγίες για τις διακριθείσες ομάδες.

Ο μεγάλος χορηγός για φέτος είναι η EUROBANK με 4.000€, η οποία τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει ανελλιπώς τον διαγωνισμό Ennovation. Χορηγοί επίσης είναι: Το Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με 3.000€, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) με 2.000€, η Peoplecert με 2.000€, η VivaWallet με 2.000€ και η Insurance Market με 2.000€.

Ανάμεσα στις παροχές που θα απολαύσουν οι ομάδες που θα διακριθούν στον τελικό περιλαμβάνονται επίσης το βραβείο του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας που περιλαμβάνει πρόκριση στη 2η φάση του διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» συνοδευόμενη από ένα ipad και υπηρεσίες καθοδήγησης, καθώς και το πρόγραμμα Microsoft BizSpark, το οποίο παρέχει πολλαπλά οφέλη στους νέους επιχειρηματίες παρέχοντας πρόσβαση σε λογισμικά για developers αλλά και άδειες για τη δημιουργία προϊόντων. Επίσης, το Κέντρο ACEin του ΟΠΑ θα προσφέρει υπηρεσίες εκπαίδευσης και υποστήριξης των ομάδων που θα διακριθούν. Τέλος, τα μεταπτυχιακά προγράμματα International MBA και MSc. στη Διοικητική Επιστήμη και Τεχνολογία θα προσφέρουν υποτροφίες στους διακριθέντες φοιτητές.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό απευθυνθείτε στο [email protected] ή στο 210 8203827.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

διοργανωτές_ennovation

ΧΟΡΗΓΟΙχορηγοί_ennovation

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

υποστηρικτές_ennovation

Categories: News