Οι ομάδες που προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση του ennovation 2019 συμμετέχουν στη Virtual Acceleration διαδικασία

Published by ennovation on

Ο Δια-Πανεπιστημιακός Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, ennovation 2019 (www.ennovation.gr) που διοργανώνεται για 12η συνεχή χρονιά, βρίσκεται σε εξέλιξη.  Οι 70 ομάδες που προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στη Virtual Acceleration διαδικασία, η οποία αποτελείται από μία σειρά workshops και παραδοτέων που στόχο έχουν την υποστήριξη των ομάδων στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους προτάσεων και την επαφή με την αγορά – στόχο.

Πιο συγκεκριμένα, η διαδικασία επιτάχυνσης αφορά σε θέματα ομάδας, επιβεβαίωση επιχειρηματικής ιδέας (business validation), την ανάπτυξη πρωτοτύπου, την ολοκληρωμένη παρουσίαση (pitching) καθώς και θέματα οικονομικής διαχείρισης και δικτύωση με την αγορά.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τρία workshops στους χώρους του Κέντρου ACEin του ΟΠΑ στα οποία συμμετείχαν πάνω από 70 συμμετέχοντες με φυσική παρουσία και περισσότερα από 45 άτομα από απόσταση. Το 40% των ομάδων βρίσκεται σε Πανεπιστήμια εκτός Αττικής ενώ  το 45% των ομάδων έχουν ήδη αναπτύξει πρωτότυπο.

Μέσα στον Οκτώβρη η οργανωτική ομάδα του διαγωνισμού θα πραγματοποιήσει one to one συναντήσεις με τις ομάδες για περαιτέρω συμβουλευτική υποστήριξη και feedback. Η δεύτερη φάση του διαγωνισμού ολοκληρώνεται στα τέλη του Δεκέμβρη όπου οι ομάδες που θα ξεχωρίσουν θα προκριθούν στην τρίτη και τελική φάση παρουσιάζοντας σε επιτροπή ειδικών και επενδυτών διεκδικώντας σημαντικά χρηματικά έπαθλα και άλλου τύπου υπηρεσίες.

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας, ACEin του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την υποστήριξη πάνω από 20 Πανεπιστήμιων σε Ελλάδα και Κύπρο.  Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο διαγωνισμός υποστηρίζεται από μεγάλες εταιρίες χορηγούς, οι οποίοι θα ανακοινώνονται σταδιακά μέσα στο επόμενο διάστημα.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση αναφορικά με τον δια-πανεπιστημιακό διαγωνισμό ennovation 2019 μπορείτε να καλέσετε στο 210 8203829 ή να στείλετε e-mail στο [email protected], [email protected].

Golden Sponsors

Categories: News