Ennovation 2013truckbird_logo

 

Website: www.truckbird.com or www.nestcargo.com

Η εταιρεία Truckbird εργάζεται για την υλοποίηση μιας καινοτόμου ιδέας που πρόκειται να προσθέσει αξία σε επαγγελματίες του κλάδου των μεταφορών. Δημιουργούμε ένα προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για αγορές που μαστίζονται από προβλήματα πληρότητας, εμπιστοσύνης και διάχυσης της πληροφορίας. Με τη καινοτόμα εφαρμογή της τεχνολογίας, η ηλεκτρονική πλατφόρμα Truckbird θα αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ των αποστολέων αγαθών και των μεταφορέων δημιουργώντας μια ηλεκτρονική αγορά φορτίου σε πραγματικό χρόνο. Η εφαρμογή Truckbird προσφέρει λύσεις σε προβλήματα οργάνωσης της μεταφοράς φορτίων, μειώνει το κόστος της μεταφοράς και συμβάλει στην αύξηση του κύκλου εργασιών των μεταφορικών εταιρειών.

Η Ομάδα

Γιάννης-Μαρίνος Παπαγεωργίου (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), Ανδρέας Μαστοράκος (HEC), Σπύρος Μανδέκης, Γεώργιος Τερμεντζόγλου (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Βασίλης Πάλλας (Middlesex University)

organery_logo

 

Το Organery είναι το μέλλον της έξυπνης κομποστοποίησης. Αποτελεί ένα συνδυασμένο προϊόν με υπηρεσίες, που αντιμετωπίζει την πρόκληση της ολοκληρωμένης διαχείρισης των οικιακών οργανικών απορριμμάτων. Μέσα από την εγκατάσταση ενός hi-tech κάδου κομποστοποίησης σε κάθε γειτονιά ή ατομικό κήπο, μια τοπική διαδικασία αυτόματα ελεγχόμενης κομποστοποίησης επιτυγχάνεται, μειώνοντας δραστικά τις δαπάνες της δημοτικής διαχείρισης απορριμμάτων, αυξάνοντας το κοινωνικό ενδιαφέρον με τη χρήση διαστρωματικού Gamification. Κάθε χρήστης συλλέγει πιστώσεις και λαμβάνει ουσιαστική επιβράβευση μετά από τη συμμετοχή του, ενώ παρέχεται στοχευμένη κοινωνική ευαισθητοποίηση και συνεχής εκπαίδευση για ένα βιώσιμο περιβάλλον. Έτσι, το Organery επιστρέφει με πολλαπλά οφέλη, μοχλευμένης αξίας για κάθε συμμετέχοντα.

Η Ομάδα

Ιπποκράτης Παπαδημητράκος (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης), Γιάννης Μουργής (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)

pickme_logo

 

Διαδραστική πλατφόρμα-πολυεφαρμογή επιτραπέζιων και κινητών συσκευών, που βοηθά στον προσωπικό έλεγχο των εξατομικευμένων καταναλωτικών και φαρμακευτικών επιλογών και συμπεριφορών, με άξονα το ατομικό προφίλ υγείας και τον μέγιστο δυνατό βαθμό ευκολίας, σαρώνοντας τα qr-bar codes των προϊόντων. Αποτελεί καθημερινό σύμμαχο των καταναλωτών, χρήσιμο εργαλείο ιατρών και αποτελεσματικό μέσο στοχευμένης προώθησης προϊόντων (σε supermarket, φαρμακεία, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία κλπ.), ενώ συγκεντρώνει σημαντικά στατιστικά δεδομένα και για ερευνητές.

Η Ομάδα

Δομνίκη Κουϊτζόγλου (London School of Economics), Κωνσταντίνος Ιμπριάλος (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης),
Στυλιανός Μόσχογλου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)

cliomuse_logo

Website: www.cliomuseapp.com

Η Clio Muse είναι μια πλατφόρμα διασύνδεσης των πολιτιστικών ιδρυμάτων με τους επισκέπτες των εκθέσεών τους. Μοιράζεται μοναδικές ιστορίες για επιλεγμένα εκθέματα, χωρισμένες σε 4 θεματικές ενότητες, με εμφανή τη χρονική διάρκεια κάθε ενότητας. Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν για κάθε έκθεμα την ποσότητα της πληροφορίας που θα διαβάσουν, θα δουν ή θα ακούσουν. Να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους εκθέματα και τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες, να παίξουν διαδραστικά παιχνίδια και να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους φίλους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Tα πολιτιστικά ιδρύματα “ακούν” τους επισκέπτες τους και δημιουργούν διαφορετικές ιστορίες για τα δημοφιλέστερα εκθέματα προσκαλώντας τους σε νέες επισκέψεις!

Η Ομάδα

Ανδρέας Φατούρος (ΤΕΙ Αθήνας), Θεοδότη Δάφνη Τσεβρένη (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Γιάννης Νικολόπουλος (Πανεπιστήμιο Πάτρας)

custombikes_logo

Η καινοτομία είναι ένα E-shop το οποίο θα συναρμολογεί Custom ποδήλατα επακριβώς, όπως τα επιθυμεί ο αγοραστής. Ο πελάτης θα επιλέγει οποιαδήποτε ανταλλακτικά και το χρώμα που τα επιθυμεί. Θα υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα κατασκευής εξολοκλήρου Custom ανταλλακτικών που όμοιά τους δεν υπάρχουν. Απευθύνεται σε ποδηλάτες, οι οποίοι επιθυμούν κάτι το ξεχωριστό, μοναδικό και σπάνιο το οποίο δεν πωλείται πουθενά αλλού. Επίσης, το site θα συγκεντρώνει όλα τα ποδηλατικά δρώμενα, αγώνες, χάρτες με διαδρομές και διαγωνισμούς. Θα γίνεται και διοργάνωση εκδρομών.

Η Ομάδα

Μπακιρτζής Νικόλαος (Διεθνές Ελληνικό Πανεπιστήμιο)

prioritypms_logo

Το Priority PMS είναι ένα Pavement Management System (PMS), ή αλλιώς στα Ελληνικά ένα Σύστημα Διαχείρισης Συντήρησης Οδών (ΣΔΣ). Το Σύστημα Διαχείρισης Συντήρησης Οδών είναι ένα σύστημα που δέχεται, διατηρεί, αναλύει και παρουσιάζει δεδομένα που αφορούν τα οδικά δίκτυα με σκοπό να βοηθήσουν στη λήψη αποφάσεων που αφορούν την κατάστρωση στρατηγικών για τη διατήρηση των οδικών δικτύων στην επιθυμητή κατάσταση με το λιγότερο δυνατό κόστος. Με άλλα λόγια, το ΣΔΣ βοηθάει τους μηχανικούς και τους λοιπούς αρμόδιους στη λήψη αποφάσεων που σχετίζονται με το «τι», «που» και «πότε» όσον αφορά τη συντήρηση των οδικών δικτύων με έναν αποδοτικό τρόπο.

Η Ομάδα

Κώστας Κρανάς (University of Birmingham), Δονάτος Σταυρόπουλος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας)